I’m not a regular dentist — I’m a cool dentist!

Een tandartsenpraktijk waar u zich direct thuis voelt, wie wil dat niet? Die tandartsenpraktijk willen wij graag voor u zijn. Met eerlijke en duidelijke voorlichting en veel aandacht voor wat u bijzonder maakt. Op deze manier hebben wij elke dag plezier in ons werk. En dat voelt u!

Al onze tandartsen volgen voortdurend opleiding om zich verder te bekwamen in hun vakgebied. Dit is in Nederland niet verplicht, dus zeker bijzonder. De specialisaties van onze tandartsen omvatten: orthodontie, parodontologie, implantologie, gnathologie en esthetische tandheelkunde. Daarnaast kunt u bij ons natuurlijk terecht voor alle normale behandelingen.

Bij onze praktijk bent u welkom als nieuwe patiënt. Neem telefonisch contact op of schrijf u in via deze pagina.

Lees verder voor meer informatie.

Behandelingen

Orthodontie


Waarom een beugel? Er kunnen verschillende redenen zijn om een beugel te dragen. Zuiver esthetische redenen (een mooi, regelmatig gebit) maar ook functionele redenen (tanden sluiten niet goed op elkaar, kaak- of hoofdpijnklachten, slijtage) kunnen u en uw tandarts doen besluiten om een beugelbehandeling te starten. Wilt u uw tanden in een korte tijd, pijnloos rechtzetten? Wij maken gebruik van de modernste beugels zoals Fastbraces. Bekijk de website op www.fastbraces.com. Heeft u misschien een beugel nodig? Maak een afspraak met onze tandarts voor orthodontie voor een vrijblijvend consult en bespreek uw wensen.
Kindertandarts


De praktijk is gericht op tandheelkundige behandelingen voor het hele gezin, dus ook uw kinderen krijgen alle aandacht. De tandarts gaat op een speelse en kindvriendelijke manier met kinderen om, waardoor de kinderen het zelfs leuk vinden om naar de tandarts te gaan! Veel zorg en tijd wordt er besteed om uw kind zo goed mogelijk te behandelen. Het streven is om vanaf het moment dat ze voor het eerst melktanden krijgen, tot aan volwassen tanden en kiezen, een goed verzorgd gebit behouden. Dit past in het preventieprogramma van het Ivoren Kruis: “Gewoon Gaaf”. Wij helpen en coachen u en uw kind om tot het 18e jaar een gaaf gebit te houden. Meer informatie over dit preventieprogramma leest u op www.gewoon-gaaf.nl. Meer weten over behandelingen voor uw kinderen? Kijk dan eens op onze aparte pagina Cool Kids Only.
Esthetische tandheelkunde


U wilt mooie witte tanden, verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van het gebit verfraaien. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand, zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.
Implantologie


Als een eigen tand of kies verloren is gegaan of er nooit is geweest, kan een implantaat in het bot van de kaak geplaatst worden. Een implantaat is een kunstwortel ter grootte van een natuurlijke tandwortel en is van titanium, voorzien van een schroefdraad en een microfijn geruwd oppervlak voor een goede hechting met het bot. Het implantaat neemt de functie van de tandwortel over. Na verloop van tijd kan er een tand, een kies, een brug of een prothese op bevestigd worden.
Kronen en bruggen


Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Het kapje zit op de tand of kies gecementeerd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Wanneer één of meer tanden of kiezen ontbreken, kunnen deze worden vervangen door een brug. Tussen twee kronen wordt een kunsttand of kunstkies geplaatst, ook wel een “dummy” genoemd. De twee kronen met de dummy worden dan als één geheel geplaatst. PC Hooft Clinic vervaardigt zelf met behulp van een 3D apparaat kronen en bruggen. De Cerec 3 is een modulair CAD/CAM systeem. Het biedt een grote mate van flexibiliteit in de vervaardiging van hoogwaardige porseleinen (partiële) kronen. Een (partiële) kroon is nodig indien er in uw mond kiezen zijn die uit grote vullingen bestaan of die (gedeeltelijk) zijn afgebroken. Met behulp van de nieuwste computergestuurde apparatuur is het mogelijk om in één behandeling uw kroon of brug te maken en te plaatsen. Voor een dergelijke behandeling wordt er voor u 90 minuten tijd gereserveerd.
Parodontologie/mondhygiëne


In de parodontologie legt men zich toe op het behandelen van ontstoken tandvlees (gingivitis) en andere weefsels rond de tand (parodontitis) en het corrigeren van defecten na genezing hiervan. Wat kunt u zelf doen bij parodontitis en wat doet de tandarts of mondhygiënist? Bij parodontitis heeft het tandvlees losgelaten van de tanden en kiezen. Er zijn dan verdiepte pockets aanwezig. De tandplaque, en eventueel ook tandsteen, zit dan niet alleen boven de tandvleesrand maar ook onder de tandvleesrand in de verdiepte pockets. De tandplaque boven de tandvleesrand kunt en moet u zelf verwijderen door een goede mondhygiëne.
De tandplaque onder de tandvleesrand kunt u niet zelf verwijderen. Dat zal de tandarts of mondhygiënist moeten doen. Het verwijderen van de tandplaque en eventueel ook tandsteen, uit de verdiepte pockets wordt professionele gebitsreiniging genoemd. Soms wordt de professionele gebitsreiniging onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als uw mondhygiëne goed is en als door de professionele gebitsreiniging alle tandplaque en tandsteen uit de pockets kan worden weggehaald, zal het tandvlees genezen en volledig vasthechten aan de tanden en kiezen. Daardoor zijn er geen verdiepte pockets meer. Door de combinatie van een goede mondhygiëne en professionele gebitsreiniging kan parodontitis dus verdwijnen. De roodheid en zwelling zijn dan weg en het tandvlees zal niet meer bloeden bij het poetsen of eten. Als de parodontitis is verdwenen, zal er geen kaakbot meer worden afgebroken. Het kaakbot dat verloren is gegaan, komt helaas niet meer terug. Door een goede, dagelijkse mondhygiëne kunt u voorkomen dat er (opnieuw) parodontitis ontstaat.
Bleken met zoom


Uw tanden kunnen minder wit zijn door erfelijke aanleg, leeftijd of het gebruik van medicijnen. Met onze bleektechniek heeft u uw parelwitte lach snel weer terug. Uw tanden worden eerst grondig gereinigd en gepolijst. Samen bepalen we vervolgens de uitgangskleur vóór de behandeling. In twee uur tijd worden uw tanden 5 tot 10 tinten witter van kleur.

home-1.png

Bekijk de pagina Cool Kids Only voor meer informatie.

Wij behandelen ook kinderen!